Archives: Timeline Express Announcements

Post type for adding timeline express announcements to the site.

2020. OSVAJAČI KUPA SRBIJE ZA JUNIORE

VK Šabac je uspeo prvi put u istoriji kluba da osvoji Kup Srbije u juniorskoj konkurenciji. Na gradskom bazenu u Šapcu je organizovan finalni turnir, a naša ekipa je nakon velike borbe uspela da savlada KVK Radnički rezultatom 10:8.

2019. Finalisti Kupa Srbije

U sjajnoj atmosferi, Šabac i Radnički su odigrali utakmicu dostojnu finala. VK Šabac nije uspeo da odbrani titulu izgubivši od ekipe Radničkog iz Kragujevca rezultatom 8:10.

2019. LIGA ŠAMPIONA

Prvi put u istoriji VK Šabac se plasirao u najelitnije vaterpolo takmičenje – LEN Ligu šampiona. Prvi kvalifikacioni turnir odigran je u avgustu gde je naša ekipa kao drugoplasirana izborila plasman u drugu rundu. Sledeći kvalifikacioni turnir je odigran u Španiji (Terasa) gde smo završili kao četvrtoplasirana ekipa.

2019. Liga šampiona

VK Šabac je osvajanjem prvenstva Srbije izborio plasman u Ligu šampiona, a žrebom je odlučeno da upravo naš klub i grad budu domaćini kvalifikacionog turnira.

2019. Šampioni države u mlađim kategorijama

Osvojen prvi trofej u istoriji kluba u mlađim kategorijama. Dečaci uzrasta 11 godina i mlađi su pobedom nad Partizanom 15:7 na Banjici postali šampioni Države. Ekipu su predvodili Nemanja Ličanin i Miroslav Petrović.

2019. ŠAMPIONI DRŽAVE

VK Šabac je ispisao nove stranice istorije kluba i postao tek treći klub koji je osvojio državno prvenstvo. U finalu je savladao Crvenu Zvezdu ukupnim rezultatom 2:1 u pobedama.

2018. OSVOJEN KUP SRBIJE

Ostvaren je istorijski uspeh osvajanjem kupa Srbije. VK Šabac – VK Radnički 10:9, bazen: Zrenjanin

2018. Regionalna vaterpolo A1 liga

VK Šabac je sezoni 2017/2018 završio kao drugoplasirani u Regionalnoj A2 ligi i izborio mesto u playoff-u. U dvomeču sa ekipom Budve VK Šabac je slavio rezultatima: 10:8 u Šapcu i 9:9 u Budvi. Ostvaren je istorijski plasman u Regionalnu vaterpolo A1 ligu. Ekipu je u playoff-u predvodio Mirsad Zajmović.