Dragan Čelovski

OSNIVAČ

NIKOLA CAR

PREDSEDNIK

OSNOVAN

08.09.2008.

VK „SAVA“ je pokrenut iz potrebe da se animiraju najmlađi i započne sa obukom neplivača, obukom plivačkih tehnika i vaterpolo isključivo sa mlađim kateorijama. Tako je klub pokrenuo školu plivanja u Koceljevi koja i dan danas radi, nekoliko sezona u selu Lipolist nadomak Šapca. U tom periodu pregovaralo se i sa profesorima u Loznici da se pokrene segment obuke neplivača na novoizgrađenom bazenu na Lagatoru. Prve nezvanične utakmice odigrane su već 2009. –te u Valjevu protiv VK „TEK“, Veliki Crljeni i VK „VALIS“ iz Valjeva. Tokom septembra iste godine odigrana je utakmica protiv VK „TENT“ iz Obrenovca. Trener ekipe je bio Dragan Čelovsky.

U godinama bez bazena klub je egzistirao na bazenima u gradovima blizu Šapca. Termini su bili zagovoreni u Novom Sadu, Obrenovcu, Velikim Crljenima, Vrdniku. Tokom leta bazeni u Koceljevoj, bazeni SD „TEMPO“ – SC „KRSMANOVAČA“ gde je klub provodio najviše vremena.Tokom 2010. Godine klub često nastupa javno u gradskim smotrama na trgu, učesnik je revijalnih i polumaratonskih trka Jarak – Šabac.Tih godina klub broji 100 članova sa još 90 iz Koceljeve i Lipolista, ukupno 190 novopečenih plivača, plivača i dve muške i jedna ženska ekipa vaterpolista.

2010. Godine klub podnosi zahtev 30.07.2010. za članstvo u VSS.

Klub je bio neaktivan u periodu od 2013-2017 godine. Zbog velikog odziva dece posle izgradnje novog bazena u Šapcu, javila se potreba i za drugom ekipom. VK „SAVA“ se ponovo pokreće i učestvuje sa šabačkom decom u ligaškom takmičenju Druge lige Srbije. Prva zvanična utakmica odigrana 07.07.2018. U Drugoj Ligi Srbije protiv PVU „ŽELEZNIČAR“ iz Lajkovca pobedom  11 – 6 za VK „SAVA“.

Tim koji je odigrao prvu zvaničnu utakmicu

Gore:Bojan Bogićević, Nikola Car, Mihajlo Repanović, Milan Marić, Filip Cvetković, Velko Savković, Andrej Vukadinović, Strahinja Ugljršić, Filip Tenžera. Dole:Veljko Ličanin, Miloš Pantelić, Vukašin Stanojević, Stefan Milinković, Nemnja Damnjanović.