POČETAK SEZONE 2017/2018

Vaterpolo klub „Šabac“ organizovao je, 3.10.2017. godine, konferenciju za medije, na kojoj su predstavljeni ciljevi kluba za narednu sezonu, ali i najavljena prva utakmica Regionalne A2 lige koja startuje u subotu, 7. oktobra.
Naši vaterpolisti u okviru I kola odmeriće snage sa ekipom „Solaris“ iz Šibenika. Utakmica se igra na Gradskom bazenu u Šapcu, sa početkom u 20 časova.
Trenersko mesto preuzeo je Goran Rađenović, koga ste u prethodnoj godini upoznali na poziciji šefa stručnog štaba prvog tima i koordinatora rada mlađih selekcija. Kapiten i pouzdani čuvar mreže ostaje Darko Aleksić. Ekipa je ojačana za sedam novih momaka, koje smo sigurni da ćete brzo upoznati i zavoleti!
Prijateljska podrška dolazi nam i od strane Ante Vasovića, predsednika Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije, koji je prepoznao naš potencijal, baš kao i našu odlučnost i volju da od “vaterpolo hita” i “iznenađenja sezone”, kako su nas nazivali u proteklom periodu, prerastemo u centar vaterpola prepoznatljiv na vaterpolo karti Evrope!
Glavni cilj, koji smo postavili ispred sebe, jeste rad sa mlađim kategorijama kako bismo stvorili jaku školu vaterpola, koja će u budućnosti iznedriti nove šampione i reprezentativce. U radu sa mladim talentima, želja nam je da u jednom trenutku budemo u mogućnosti da se pohvalimo da „kostur“ prvog tima čine mladići ponikli u VK „Šabac“, odnosno, u Šabačkoj vaterpolo školi.
S obzirom na to da nastavljamo saradnju sa velikim imenima kao što je Stevan Jager, da smo pojačani za još jednog prijatelja kluba, Antu Vasovića, kao i da na poziciji šefa struke ostaje Rađenović, verujemo da su naši ciljevi više nego ostvarivi!