Škola vaterpola

Škola vaterpola funkcioniše za sve generacije dece, počevši od uzrasta od 7 godina. Preduslov za treniranje vaterpola je svakako završena osnovna obuka za plivače, ali i pohađanje treninga tehnika plivanja na kojima se deca zadržavaju do momenta dok treneri ne procene da je njihovo poznavanje veštine plivanja na dovoljnom nivou da u njihove treninge mogu da se uvrste i elementi vaterpola. Kasnije se deca raspoređuju po grupama, generacijski, i tu nastavljaju sa klasičnim treninzima vaterpola.

Što se osnovne obuke tiče, za nju se mogu prijaviti deca uzrasta od 5 godina pa naviše. Obuka podrazumeva kurs od 20 časova tokom koga se savladaju osnovni elementi plivanja i dete stiče sposobnost da samostalno prepliva veliki bazen.

Treninzi tehnika plivanja su konstantno otvoreni za upis novih članova. Polaznici se, takođe, raspoređuju po grupama shodno uzrastu, plivačkoj spremnosti ali i tome da li plivanjem žele da se bave rekreativno ili takmičarski.

Mesečna članarina, za sve ove treninge iznosi, 2500 dinara.

Klub je izašao u susret roditeljima koji upisuju više od jednog deteta na naše treninge u pogledu popusta, tako da se članarina za drugo dete umanjuje za 50%, dok treće dete trenira besplatno.

Vaterpolo klub “Šabac” može da se pohvali činjenicom da je jedan od najmasovnijih klubova, kada su svi sportovi u pitanju, na teritoriji naše zemlje. Brojimo oko 800 dece koja svakodnevno treniraju u okviru kluba, kako u plivačkim tako i u vaterpolo selekcijama.

Što se konkretno vaterpola tiče, za sada smo prijavili pet selekcija u mlađim kategorijama za takmičenja, a takođe, imamo i grupu za ženski vaterpolo.

Od starta ove sezone klub je dobio pojačanje u okviru stručnog štaba. Dva velika stručnjaka, oba iz reprezentacije, priključila su se radu kluba. Goran Rađenović došao je na mesto šefa stručnog štaba prve ekipe, kao i na mesto koordinatora rada svih mlađih selekcija, dok je Steva Jager zadužen za plivački deo  treninga svih vaterpolista. Ovakva dva eksperta, pored koordinacije i nadzora, imaju za zadatak da pomognu dosadašnjim trenerima da rad kluba podignu na viši nivo.

Što se tiče samih trenera, među instruktorima plivanja, većinu ih čine profesori fizičkog vaspitanja, koji imaju staž u klubu i do 25 godine, ali i iskustvo u radu sa decom kroz svoj profesorski poziv i rad u školi. Svi treneri imaju licence i uredne dozvole za rad.

Ono što je raritet u radu Vaterpolo kluba “Šabac” i što nas izdvaja u odnosu na ostale klubove jesu obuke plivanja za odrasle. Pod odraslima se podrazumevaju sva lica starija od 16 godina, bez starosne granice. Obuke se odvijaju u ustaljenim terminima ponedeljak, sreda i petak od 20h. Cena obuke je 3000 na mesečnom nivo. Svesni obaveza i potreba odraslih polaznika obuke za neplivače ostavili smo i opciju da se treninzi plaćaju na pojedinačnom nivou, po ceni od 300 dinara, što je praktično svima onima koji nisu sigurni da mogu da isprate mesečni kontinuitet treninga.