Uspesi

1990. OSNOVAN VK ŠABAC

Vaterpolo klub Šabac je osnovan 1990. godine sa sedištem na gradskom bazenu u Šapcu. Prvi predsednik klub je bio Živislav Živanović

Read more

2005. Zatvoren bazen

2005. godine je zbog loših uslova zatvoren gradski bazen u Šapcu. Zbog nemogućnosti korišćenja bazena u Šapcu klub je 15 godina nakon osnivanja bio primoran da se privremeno fuzioniše sa ekipom “Sever” iz Beograda. Uprkos takvoj situaciji, klub je i tada dobro radio sa mladim vaterpolistima, u prilog čemu govori činjenica da je 2005. godine klub imao između 250 i 300 mališana koji su svakodnevno trenirali, takmičili se i osvajali medalje.

Read more

2015. Bazen ponovo otvoren

Čitavih 10 godina Šabac nije imo zatvoreni bazen ali je bez obzira na to klub uspeo da opstane sve to vreme tako što je trenirao van Šapca. Izgradnja Gradskog bazena, koji je sa radom počeo u junu 2015. godine, vratila je Vaterpolo klub u svoj grad. Pored prilike da trenira u svom gradu, klub je dobio i poverenje da upravlja ovim sportskim objektom. Za mesto upravljača Gradskog bazena, Vaterpolo klub “Šabac” izborio se zahvaljujući isključivo svojoj stručnosti, istrajnosti i kvalitetnim kadrovskim kapacitetom. S obzirom na to da živimo u 21. veku, kada plivanje nije više luksuz već civilizacijska potreba, polazna ideja Vaterpolo kluba “Šabac”, kako u svom radu, tako i u upravljanju bazenom, je da se omogući svima, koji to ne znaju, da nauče da plivaju, a onima koji to već znaju, da uživaju u čarima ovog sporta ali i benefitima koje plivanje ima za zdravlje i vitalnost organizma. Misija Vaterpolo kluba i u buduće biće promovisanje plivačkih sportova ali i sportskog duha i zdravog stila života. Posebno smo ponosni na akciju “Šabac – grad…

Read more

2016. Regionalna vaterpolo A2 liga

VK Šabac je prvi put u svojoj istoriji izborio mesto u regionalnom takmičenju. Ekipu je predvodio trener Balša Nikolić.

Read more

2016. Kup Srbije

VK Šabac je uz uspeh plasman u regionalnu ligu napravio nov iskorak uspevši da se plasira na final four Kupa Srbije.

Read more

2017. Kup Srbije

Nakon plasmana u final 4, VK Šabac je u sezoni 2017/2018 pod vođstvom Mirsada Zajmovića uspeo da se plasira u finale Kupa Srbije gde je poražen od Partizana 6:5 u Bečeju

Read more

2018. Regionalna vaterpolo A1 liga

VK Šabac je sezoni 2017/2018 završio kao drugoplasirani u Regionalnoj A2 ligi i izborio mesto u playoff-u. U dvomeču sa ekipom Budve VK Šabac je slavio rezultatima: 10:8 u Šapcu i 9:9 u Budvi. Ostvaren je istorijski plasman u Regionalnu vaterpolo A1 ligu. Ekipu je u playoff-u predvodio Mirsad Zajmović.

Read more

2018. Prva A liga Srbije

U sezoni 2017/2018 VK Šabac je zauzeno treće mesto i bronzanu medalju u Prvoj A ligi Srbije. Ekipu su te sezone vodili Mirsad Zajmović, Goran Rađenović i Živislav Živanović.

Read more

2018. OSVOJEN KUP SRBIJE

Ostvaren je istorijski uspeh osvajanjem kupa Srbije. VK Šabac – VK Radnički 10:9, bazen: Zrenjanin

Read more

2019. Liga šampiona

VK Šabac je osvajanjem prvenstva Srbije izborio plasman u Ligu šampiona, a žrebom je odlučeno da upravo naš klub i grad budu domaćini kvalifikacionog turnira.

Read more

2019. ŠAMPIONI DRŽAVE

VK Šabac je ispisao nove stranice istorije kluba i postao tek treći klub koji je osvojio državno prvenstvo. U finalu je savladao Crvenu Zvezdu ukupnim rezultatom 2:1 u pobedama.

Read more

2019. Šampioni države u mlađim kategorijama

Osvojen prvi trofej u istoriji kluba u mlađim kategorijama. Dečaci uzrasta 11 godina i mlađi su pobedom nad Partizanom 15:7 na Banjici postali šampioni Države. Ekipu su predvodili Nemanja Ličanin i Miroslav Petrović.

Read more

osvojeni trofeji

KUP SRBIJE 2018/2019

Vaterpolo klub Šabac je prvi put u svojoj istoriji osvojio trofej u seniorskoj konkurenciji na državnom nivou. U istoriji srpskog vaterpola pored naše ekipe kup su osvajale samo još tri ekipe: Partizan, Crvena Zvezda i Radnički Kragujevac. VK Šabac je izborio plasman na final 4 pobedom nad ekipom Valjevo Gorenje rezultatom 14:9. Finalni turnir je održan u Zrenjaninu 22. i 23. decembra 2019. godine. Polufinalni parovi su bili: VK Šabac protiv VK Partian i VK Radnički protiv VK Nais. Pobedom protiv Partizana 14:10, VK Šabac je izborio plasman u finale, drugu godinu za redom. Finalna utakmica protiv VK Radničkog iz Kragujevca završena je rezultatom 10:9 (2:2,2:2,4:1,2:4). Pijetlović, Eraković, Marković 1, Repanović, Toholj 1, Velkić 1, Rogač 2, Lukić 1, Janković, Vučinić 4, Bolović, Ilić, Vukadinović, Vasović. Trener: Mirović.

Prva a liga SRBIJE 2018/2019

Vaterpolo prvenstvo Srbije u seniorskoj konkurenciji su osvajala samo tri tima u istoriji. VK Šabac se našao u elitnom društvu sa Partizanom i Crvenom Zvezdom. U regularnom ligaškom delu VK Šabac je zauzeo vodeće mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u playoff-u. U polufinalu smo se sastali ponovo sa ekipom Partizana gde smo u gostima pretrpeli poraz 7:8, a na domaćem terenu nakon peteraca ostvarili pobedu 20:18 i plasman u finale. Finalna serija protiv Ekipe Crvene zvezde se igrala na dve dobijene utakmice. Prva utakmica je odigrana na domaćem terenu i završena pobedom 8:5. Druga utakmica je odigrana u Beogradu gde je VK Šabac poražen rezultatom 7:5. Majstorica je odigrana na našem terenu i nakon neizvezne borbe VK Šabac je uspeo da pobedi i ispiše nove stranice istorije. Utakmica je završena rezultatom 10:9 (1:1, 4:3, 4:2, 1:3). Sastav: Pijetlović, Eraković 2, Marković, Repanović, Toholj 2, Velkić, Rogač 1, Lukić, Janković 1, Vučinić 3, Ilić, Vasović, Vukadinović, Petrovski 1. Trener: Mirović.