Početak nove discipline

Početak nove discipline
Na spisku takmičenja koje je organizovao Šabac je još jedan novi sport, odnosno ne novi sport, već disciplina u okviru starog, bazičnog sporta. Na Gradskom bazenu je danas organizovano prvo Prvenstvo u plivanju za osobe sa invaliditetom.

Nastupilo je oko 30 plivača iz pet gradova Srbije. Zavisno od stepena invaliditeta i uzrasta, organizovano je deset trka, sve su na dužini od 33 metra, odnosno jedne dužine bazena i sve su u plivanju slobodnim stilom.

Ono što je plenilo pažnju prisutnih je nešto nespecifično za plivačka takmičenja i generlno sportske događaje. Iako su u bazenu bili rivali, plivači su se međusobno bodrili, treneri i roditelji su pružali svima podršku, podržavajući aplauzom i bodrenjem svakog plivača dok ne dođe do cilja.

-Primarni cilj je promocija plivanja i nadamo se interesovanje velikog broja osoba sa invaliditetom za ovaj zdravi sport, kako bi započeli razgovore o stvaranju plivačke sekcije. Hvaal gostima, publici, svima, nadamo se da je ovo samo početak nečeg novog u Šapcu – rekao je Slavoljub Avdić iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Šapca.

Sportski savez osoba sa invaliditetom Šapca je organizator takmičenja, a pokrovitelj grad Šabac.